1. דף הבית
  2. מאמרים
  3. מה זה אבקת חלבון מי גבינה ולמה היא כל כך פופולרית?

מה זה אבקת חלבון מי גבינה ולמה היא כל כך פופולרית?

מה זה חלבון מי גבינה?

חלבון מי גבינה הוא תוצר לוואי טבעי של תהליך ייצור הגבינה. במהלך ההפרדה בין החלק המוצק (הקזאין) לחלק הנוזלי (מי הגבינה), מתקבל נוזל עשיר בחלבון. נוזל זה עובר תהליך סינון וייבוש ליצירת אבקה מרוכזת של חלבון.


סוגי חלבון מי גבינה

  1. Whey Concentrate (קונצנטרט)
    • מכיל כ־70–80% חלבון
    • כולל מעט לקטוז ושומן
    • בדרך כלל הטעים ביותר בזכות השומן והפחמימות שבו
  2. Whey Isolate (איזולט)
    • ריכוז חלבון של מעל 90%
    • כמעט ללא לקטוז או שומן
    • נספג מהר מאוד – מתאים לאחר אימון
  3. Whey Hydrolysate (הידרוליזט)
    • חלבון שעבר פירוק חלקי לחומצות אמינו
    • נספג הכי מהר
    • מתאים למי שצריך התאוששות אולטימטיבית

יתרונות חלבון מי גבינה

  • בנייה ושימור של מסת שריר בזכות פרופיל חומצות אמינו מלא, ובעיקר לאוצין.
  • התאוששות מהירה ספיגה מהירה שמחזירה לגוף את אבני הבניין לשריר.
  • תמיכה במערכת החיסון חומצות אמינו מסוימות מחזקות את החיסון.
  • נוחות קל להכנה, נייד, וטעים.

מתי כדאי לשתות חלבון מי גבינה?

הזמן הפופולרי ביותר הוא לאחר אימון כדי לעודד התאוששות ובניית שריר. עם זאת, ניתן לשלב שייק חלבון גם בבוקר, בין הארוחות, או לפני השינה (במיוחד אם אין מספיק חלבון בתפריט היומי).


סיכום

אבקת חלבון מי גבינה היא תוסף אמין, מחקרי ויעיל שמתאים כמעט לכל מי שרוצה לשפר ביצועים, לעלות במסת שריר, או לשמור על תזונה מאוזנת.
מומלץ תמיד להתייעץ עם רופא / דיאטן קליני


💪 רוצים ליהנות מחלבון מי גבינה איכותי במחיר מעולה?
לחצו כאן לצפייה במגוון אבקות החלבון שלנו

מה זה אבקת חלבון מי גבינה ולמה היא כל כך פופולרית?
logo בניית אתרים